Barfod-Barfoed Slægten
Du er ikke logget ind Login
 
Karen (Kara) Marie Kaland

Karen (Kara) Marie Kaland

Kvinde 1919 - 2014  (95 år)

Personlige oplysninger    |    Medie    |    Notater    |    Alle    |    PDF

 • Navn Karen (Kara) Marie Kaland 
  Kælenavn Münster 
  Født 7 mar. 1919  Bergen Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Køn Kvinde 
  Beskæftigelse Præst 
  Død apr. 2014 
  Begravet apr. 2014  Ordrup Kirke Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Person-ID I5812  Barfod-Barfoed | Efterkommere efter Ernst Kristian Kann
  Sidst ændret 3 maj 2017 

  Familie Rudolf Jacob Peter Münster,   f. 23 jun. 1906, Falkonergårdsvej 3, Frederiksberg, Københavns Amt Find alle personer med begivenheder på dette sted,   d. 25 aug. 1970, Odense Find alle personer med begivenheder på dette sted  (Alder 64 år) 
  Gift 1 jul. 1939  Bergen, Norge Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Børn 
  +1. Helle Kaland Münster
   2. Bodil Nanna Münster,   f. 8 nov. 1946, Vester Hassing ved Nørresundby Find alle personer med begivenheder på dette sted
  Sidst ændret 5 nov. 2012 
  Familie-ID F2387  Gruppeskema  |  Familie Tavle

 • Billeder
  Karen Marie Kaland
  Karen Marie Kaland

 • Notater 
  • Efter ægtefællens død i 1970 blev hun i 1973 valgmenighedspræst i Skanderup ved Lunderskov.

   Karen-Marie Kaland blev født i Bergen i Norge som ældste barn i en kunst- og kulturinteresseret familie. Faderen var maler og direktør for Bergen Billedgalleri.

   Men så forlovede hun sig som 17-årig og blev tre år senere gift med den 13 år ældre Rudolf Münster, der var præst i Biersted i Vendsyssel i Danmark.Efter krigen fik Rudolf Münster embede i Hover Sogn ved Vejle. Det varede til 1963, og Kara arrangerede som præstekone studiekredse og holdt foredrag. Da Karen-Marie Münster igen kom ind at bo i byen, fordi Rudolf Münster fik embede ved Skt. Knuds Kirke (domkirken) i Odense, gik der kun et par år, før han som 59-årig fik en blodprop og lammelser i den ene side. Karen-Marie Münster skiftede fra et aktivt præstekoneliv til sygehjælper.

   Rudolf Münster døde fem år senere, i 1970, og Karen-Marie Münster blev mandag i denne uge stedt til hvile ved siden af sin mand på Hover Kirkegård.

   Efter Rudolfs tidlige død begyndte præsteenkefruen Karen-Marie Münster at læse til præst på den teologiske særuddannelse, og tre år senere kom hun på landet igen på anbefaling af professor P.G. Lindhardt. Hun blev den første kvindelige præst i Skanderup-Hjarup Valgmenighed ved Kolding, som i dag hedder Skanderup Grundtvigske Valgmenighed. Hun sluttede sin præstegerning i 1989 og flyttede til Skærbæk Havn i et hus med udsigt over Kolding Fjord.