Barfod-Barfoed Slægten
Du er i øjeblikket anonym Login
 
Svend Barfoed

Svend Barfoed

Mand 1879 - 1967  (87 år)

Personlige oplysninger    |    Medie    |    Notater    |    Alle    |    PDF

 • Navn Svend Barfoed 
  Født 2 sep. 1879  Kjellerup Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Køn Mand 
  Beskæftigelse Ingeniør 
  Referencenummer XVI,118 
  Død 31 jul. 1967  Svendborg Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Søskende 5 søskende 
  Person-ID I2921  Barfod-Barfoed
  Sidst ændret 22 mar. 2008 

  Far Thomas Herløv Barfoed,   f. 29 aug. 1850, Bogense Find alle personer med begivenheder på dette sted,   d. 9 apr. 1937, Svendborg Find alle personer med begivenheder på dette sted  (Alder 86 år) 
  Mor Marie Elisabeth Barfoed,   f. 7 okt. 1848, Svendborg Find alle personer med begivenheder på dette sted,   d. 15 jul. 1933  (Alder 84 år) 
  Gift 3 jul. 1877  Sct. Nikolaj Kirke i Svendborg Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Familie-ID F1195  Gruppeskema  |  Familietavle

 • Billeder
  Svend Barfoed
  Svend Barfoed
  Svend Barfoed
  Svend Barfoed
  Tegnet af hans far Thomas Herløv Barfoed.
  Svend Barfoed
  Svend Barfoed

 • Notater 
  • (XVI,118) Født 1879 i Kjellerup og tog præliminæreksamen i 1895. Derefter kom han i smedelære i Svendborg i to år og arbejdede som mekaniker ved elektroniske fabrikker i Tyskland i to år og uddannet som elektroingeniør ved Mitwerde og den tekniske højskole i Dresden. I 1904 rejste han til USA, hvor han i San Fransisco var vidne til jordskælvet i 1906 og var med til genopbygningen af byen. Han arbejdede på elektrotekniske fabrikker og ved anlæg af hydroelektriske anlæg som chefingeniør og siden 1925 i selvstændig forretning som rådgivende ingeniør og medlem firmaet "Barfoed and Gibson", San Fransisco i Californien og han var indehaver af egne patenter vedr. højspændingsteknik og hydroteknik. Hans kompagnon sprang ud fra et vindue i firmaets bygning efter at have ruineret deres fælles virksomhed, og Barfoed fik da arbejde i "Pacific Gas and Electric Company" i San Fransisco bl.a. med konstruktioner af dæmningsbyggeri og som "consulting engineer" indtil han pensioneredes i 1953 og vendte hjem til Danmark. Han har i sin fritid deltaget i undervisning i tegne- og malekunst på kunstakademiet i San Francisco og opnået præmier både hér og ved Art Students League i New York. Efter sin hjemkomst til Danmark boede han et års tid hos broderen Otto i Slagelse, medens deres fælles hus blev opført i Tankefuld ved Svendborg, men ved broderens død i august 1954 flyttede han alene til Fyn, hvor han døde i 1967. Han var ugift.