Barfod-Barfoed Slægten
Du er i øjeblikket anonym Login
 
Bent Holger Barfod

Bent Holger Barfod

Mand 1920 - 2007  (87 år)

Personlige oplysninger    |    Medie    |    Notater    |    Alle    |    PDF

 • Navn Bent Holger Barfod 
  Født 30 MAJ 1920  Hellebæk Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Køn Mand 
  Beskæftigelse Filmproducent 
  Referencenummer XVII,65 
  Død 9 okt 2007 
  Søskende 2 søskende 
  Person-ID I348  Barfod-Barfoed
  Sidst ændret 9 okt. 2014 

  Far Rud Skak Barfod,   f. 29 maj 1878, Karlebo Find alle personer med begivenheder på dette sted,   d. 16 maj 1973, Snekkersten Find alle personer med begivenheder på dette sted  (Alder 94 år) 
  Mor Catinka Mathilde Margrethe Traugott Schwensen,   f. 9 nov. 1895, Skovbøllegård ved Nakskov Find alle personer med begivenheder på dette sted,   d. 20 okt. 1981, Snekkersten Find alle personer med begivenheder på dette sted  (Alder 85 år) 
  Gift 16 nov. 1915  Frederikskirken Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Familie-ID F149  Gruppeskema  |  Familietavle

  Familie Birthe Lis Jytte Hestbech,   f. 7 mar. 1927, København Find alle personer med begivenheder på dette sted,   d. 28 sep. 2020, Askeby, Møn Find alle personer med begivenheder på dette sted  (Alder 93 år) 
  Gift 28 jun. 1947  Birmingham Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Børn 
   1. Bram Rud Schack Barfod,   f. 17 mar. 1960,   d. 22 apr. 2005  (Alder 45 år)
  +2. Bielle Bolette Schack Barfod
  Familie-ID F158  Gruppeskema  |  Familietavle

 • Billeder
  Bent Holger Barfod
  Bent Holger Barfod
  Fra 'Solen går ned'.
  Fra "Solen går ned".

 • Notater 
  • Bent Holger Barfod tog realeksamen i 1936 fra frk. Mørcks Skole i Hillerød, var derefter et år landmand, men fra 1938 blev han elev på Kunsthåndværkerskolenindtil 1942. På opfordring fra et engelsk firma tog han ophold i England som tegner. 1948 blev han filmarkitekt på Nordisk Film og har siden da også været freelance teaterdekoratør til bl.a. "Pippi Langstrømpe" og "Robinson Crazy". Han har tegnet til Kristeligt Dagblad, Politiken og Nationaltidende samt været scenograf på Frederiksberg Teater, Det ny Apollo, ABC-Teatret, Cirkusrevyen og Tivoliteatret og desuden har han tegnet itl Svikmøllen siden 1972.

   Bent Barfod har endvidere produceret film til England, Finland, Tyskland, Sverige, Norge, Italien, USA, Frankrig og det fjerne Østen m.fl. Det har drejet sig om kortfilm, eksperimentalfilm, industrifilm, tegnefilmsindslag og fortekster til danske og udenlandske spillefilm samt special effects til den amerikanske spillefilm "Rejsen til den 7. planet" - foruden film til TV-teatret i Danmark og Norge.

   Bent Barfods film bærer alle hans personlige præg, også selvom han arbejdede på industrielle bestillingsopgaver. Alle bar de præg af hans fantasi, der poetisk og ofte barok folder sig ud samtidig med en sikker afrunding i form og teknik. Reklamefilm og trickfilm har han lavet adskillige af, og blandt disse er vel mest kendt "Noget om Norden", "Forårsfrederik" eller "Forstyr ikke mine cirkler". Han har modtaget adskillige priser. Link til "Noget om Norden" (8.41 min) http://www.youtube.com/watch?v=Hzukg5wfxnI
   En kort tegnefilm fra 1956 som er skabt på baggrund af en idé af Carl Th. Dreyer og Foreningen Norden. I Nordisk sammenhæng lidt revolutionerende tiden taget i betragtning - og teknikken.
   Bent Barfod har endvidere været præsident for den internationale musik- og balletfilmfestival i Besancon i Frankrig, jury medlem ved den internationale filmfestival i Odense 1983 samt medstifter af Sammenslutningen af danske Filminstruktører. Han har været en meget flittig og anerkendt kunstner, der har modtaget præmier på forskellige internationale filmfestivals i Moskva, Ouistreham-Riva Bella, Prag, Buffalo, USA og højeste udmærkelse i Beograd 1979, 1.prix Cat. E. Grand Prix, IQ-one world award i 1980 samt Achievement of Animation, SKOAL international Filmfestival i Origon, USA i 1982 og guldmedalje Mercurion San Sovino, Venedig i 1982. Desuden har Bent Barfod fire gange modtaget Label-kvalitetsprædikat af den franske stat, seks gange kvalitetspræmier af den danske stat, to gange Label-kvalitetspræmie af den italienske stat, to gange priser for medvirken i norske TV-produktioner i Montreaux, kvalitetspræmie fra den svenske stat og tre gange officiel dansk deltager på Cannes Filmfestival med balletfilmene "Ballet-Ballade", "Orfeus og Julie" samt "Mixed Double". De har to børn (XVIII,56 og XVIII,132).

   Se link om Noget om Norden. Det er en kort tegnefilm fra 1956 som er skabt på baggrund af en idé af Carl Th. Dreyer. Filmen giver en letforståelig gennemgang af de fem nordiske lande og fungerer som et godt udgangspunkt for f.eks. den fællesnordiske sprog- og kulturundervisning i folkeskolen.
   Link: https://www.youtube.com/watch?v=Hzukg5wfxnI